Διαδικτυακή Ομάδα Εποπτείας και συζήτησης κλινικών περιστατικών

Διαδικτυακή Ομάδα Εποπτείας και συζήτησης κλινικών περιστατικών

Έναρξη διαδικτυακής ομάδας εποπτείας και συζήτησης κλινικών περιστατικών που απευθύνεται σε νέους επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

Η εποπτεία υφίσταται στο χώρο μεταξύ της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της θεραπευτικής πρακτικής. Επιτρέπει την ολοκληρωμένη εμπειρία που συνδυάζει την εννοιολογική σκέψη της θεωρίας με τη βιωματική μάθηση κι άσκηση της κλινικής πράξης. Αναφέρεται στην ανάγκη του επαγγελματία ψυχικής υγείας να πλαισιώσει και να επικαιροποιήσει τις γνώσεις του, μέσα όμως από το βίωμα της θεραπευτικής πράξης, την εμπειρία της σχέσης θεραπευτή-θεραπευόμενου. Πλαισιωμένης από την ομάδα εποπτείας, τον επόπτη και τις αρχές της Ψυχανάλυσης, της Ομαδικής Ανάλυσης και της Κοινωνικής-Κοινοτικής Ψυχιατρικής.

Η χρησιμότητα και η βοήθεια της εποπτείας έρχεται μέσα από την ακρόαση και τη συζήτηση των περιστατικών των μελών της ομάδας κι όχι μόνο της αποκλειστικής εστίασης στο περιστατικό του ενός. Λειτουργεί με τη βοήθεια των συν-εποπτευόμενων, την ευρεία ανταλλαγή απόψεων, τη διασύνδεση του κλινικού υλικού με τις κατάλληλες θεωρητικές βάσεις και την ευρεία ανταλλαγή απόψεων πάντα υπό το συντονισμό και καθοδήγηση του επόπτη, Δημήτρη Καραμανάβη.

Απευθύνεται σε νέους ψυχολόγους, συμβούλους ψυχικής υγείας, κοινωνικούς επιστήμονες που χρειάζονται εμβάθυνση της κλινικής οπτικής στο πλαίσιο της ψυχοθεραπευτικής πρακτικής, θέλουν να αναπτύξουν θεραπευτικό και διαγνωστικό σκέπτεσθαι, ορθή διατύπωση των θεραπευτικών υποθέσεων, ολοκληρωμένο θεραπευτικό σχεδιασμό, καθώς και βελτίωση της θεραπευτικής τεχνικής και των κλινικών δεξιοτήτων. Η εποπτεία καλύπτει θέματα τόσο ειδικού όσο και πιο γενικού ενδιαφέροντος του εποπτευόμενου και της ομάδας εποπτείας όπως την ψυχοδυναμική αξιολόγηση και διαγνωστική προσπέλαση, την ψυχοπαθολογία, την εκτίμηση της βαρύτητας των περιστατικών, την υποστήριξη σε περιστατικά διαταραρχών προσωπικότητας, οριακών, ψυχωτικών δομών ή θεραπευτικούς χειρισμούς και κατευθύνσεις σε περιπτώσεις επικινδυνότητας/αυτοκτονικότητας.

Η Διαδικτυακή Ομάδα:

  • γίνεται μέσω της πλατφόρμας Zoom ή Skype,
  • κάθε Πέμπτη 11.00-12.30 και
  • έχει κόστος 120€/μήνα

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος, θα ληφθεί υπόψη η ημερομηνία υποβολής της αίτησης, το βιογραφικό σημείωμα και η προσωπική συνέντευξη.

Για δήλωση συμμετοχής στη Διαδικτυακή Ομάδα νέων επαγγελματιών αλλά και για οποιαδήποτε διευκρίνιση, παρακαλούμε επικοινωνήσετε στο e-mail: dkaramanavis@gmail.com (Θέμα: « Διαδικτυακή Ομαδική Εποπτεία»), σημειώνοντας το ονοματεπώνυμό σας, στοιχεία επικοινωνίας και επισυνάπτοντας σύντομο βιογραφικό σημείωμα. Εναλλακτικά,  μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 2410538693.

Ο Δημήτρης Καραμανάβης είναι ψυχίατρος με εμπειρία στην άσκηση της  ψυχιατρικής σε γενικά, στρατιωτικά και ψυχιατρικά νοσοκομεία, σε ενδιάμεσες δομές κοινωνικής και κοινοτικής ψυχιατρικής, σε ιδιωτικό ιατρείο καθώς και πολυετή εμπειρία στην κλινική εφαρμογή της ψυχαναλυτικής θεωρίας στο άτομο, σε ομάδες, σε ζευγάρια και οικογένειες, ως Τακτικό μέλος της ΕΕΟΑκΟΨ και ως επιστημονικά υπεύθυνος ψυχίατρος της Θεσσαλικής Εταιρείας Ψυχικής Υγείας Περίθαλψης και Αποκατάστασης (Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α.) καθώς και με πλήθος συνεργασιών με φορείς ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης. 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.