Βιωματική Ομάδα Αναλυτικού Τύπου

Βιωματική Ομάδα Αναλυτικού Τύπου

ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΡΑΜΑΝΑΒΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Βιωματικής Ομάδας ευαισθητοποίησης

Ανακοινώνεται η έναρξη βιωματικής Ομάδας ευαισθητοποίησης και ψυχοθεραπείας στη Λάρισα, με εβδομαδιαίες συναντήσεις διάρκειας ενενήντα λεπτών και συντονιστή τον Δημήτρη Καραμάναβη, Ψυχίατρο-Ομαδικό Αναλυτή, Τακτικό Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ομαδικής Αναλυτικής και Οικογενειακής Θεραπείας.

Στόχος

Ο στόχος της ομάδας είναι να έρθουμε σε επαφή ακριβώς με αυτά που δε μπορούμε να μοιραστούμε σε μια Ομάδα. Δηλαδή το αίσθημα ανεπάρκειας, την πεποίθηση της ανικανότητας, το αίσθημα αποξένωσης, την αμφιβολία για το αν είμαστε σε θέση να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε καθώς και μυστικά που άπτονται της σεξουαλικότητας και του τρόπου που αυτή υφίσταται στις σχέσεις μας.

Δυσκολίες

Μια άποψη λέει ότι ακριβώς αυτά που δε μπορούμε να «φέρουμε» σε μια σημαντική κοινωνική, επαγγελματική, φιλική ακόμη και οικογενειακή ομαδική συνθήκη είναι και η πηγή των δυσκολιών μας. Όπως επίσης και το ότι η Ομάδα είναι ο τόπος που θα ασχοληθούμε σοβαρά υπό τις κατάλληλες συνθήκες με αυτές τις δυσκολίες.

Ομάδα

Η Ομάδα διευκολύνει την παροχή και λήψη υποστήριξης, μέσω της συνειδητοποίησης τόσο των προσωπικών όσο και των συναισθημάτων και των αναγκών του Άλλου και της έκφρασής τους. Στην ομάδα τα μέλη ενθαρρύνονται να παρατηρούν πώς νιώθουν κατά τη διάρκεια της συνεδρίας και να μιλάνε γι’ αυτό.

Συναισθήματα

Πολλοί άνθρωποι δυσκολέυονται να εκφράσουν τα συναισθήματα που νιώθουν όταν αλληλεπιδρούν με άλλους ανθρώπους. Αυτό είναι ένα από τα στοιχεία στα οποία δίνεται έμφαση στις ομάδες μου. Στον ασφαλή τόπο της ομάδικής θεραπείας, τα μέλη μπορούν να λάβουν ειλικρινή ανατροφοδότηση από τα υπόλοιπα μέλη. Εκτός από την ενίσχυση των δεξιοτήτων στις σχέσεις, τη διαχείριση της απομόνωσης και την απόκτηση άποψης και «φωνής», η ομαδική θεραπεία είναι ιδιαίτερα πολύτιμη για τα άτομα που αντιμετωπίζουν κατάθλιψη, φοβίες και κοινωνικό άγχος και δυσκολίες προσαρμογής σε μεταβατικές περιόδους της ζωής τους.

Το Φεβρουάριο μπορείς να ενταχθείς σε μια ομάδα ευαισθητοποίησης και θεραπείας.

Θα προηγηθεί ατομικό ραντεβού με τον κάθε ενδιαφερόμενο.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλ.: 2410538693, και 6983516961 και στο e-mail: dkaramanavis@gmail.com

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.