Θλίψη Το τέλος ένος γνώριμου βιώματος

Θλίψη Το τέλος ένος γνώριμου βιώματος

Θλίψη Το τέλος ένος γνώριμου βιώματος

Θλίψη

Το τέλος ένος γνώριμου βιώματος. Η θλίψη αφορά στα αντιφατικά συναισθήματα που προκαλούνται από το τέλος ή την αλλαγή ενός γνώριμου βιώματος ή ενός γνωστού μοντέλου συμπεριφοράς. Τι εννοούμε με με τον όρο αντιφατικά ;

Όταν κάποιος που αγαπάμε πεθαίνει μετά από μια μακροχρόνια ασθένεια, μπορεί να αισθανθούμε μια αίσθηση ανακούφισης, ότι ο πόνος του αγαπημένου μας έχει τελειώσει. Αυτό είναι ένα θετικό συναίσθημα, παρόλο που συνδέεται με ένα θάνατο. Ταυτόχρονα, συνειδητοποιούμε ότι δεν μπορούμε πλέον να βλέπουμε ή να αγγίζουμε αυτό το άτομο. Αυτό μπορεί να είναι πολύ οδυνηρό. Τα αντιφατικά συναισθήματα, η ανακούφιση και ο πόνος, είναι απόλυτα φυσιολογικά ως απάντηση στον θάνατο. Που μπορεί να βιολογικός ή ο «θάνατος» μιας σχέσης.

Αντιφατικά Συναισθήματα

Τι συμβαίνει άραγε με το διαζύγιο; Υπάρχουν και εκεί αντιφατικά συναισθήματα; Ναί. Μπορεί να νιώσουμε μια πραγματική αίσθηση ελευθερίας τώρα που οι καυγάδες και οι τσακωμοί έχουν τελειώσει. Αυτό είναι ένα θετικό συναίσθημα. Ταυτόχρονα, μπορεί να φοβόμαστε ότι ποτέ δεν θα “βρω ποτέ ξανά κάποιον τόσο όμορφο ή τόσο καλό πατέρα για τα παιδιά μου”. Αυτά τα αντιφατικά συναισθήματα, η ελευθερία και ο φόβος είναι επίσης φυσικές αντιδράσεις στην απώλεια της σχέσης.

Διαζύγιο

Το διαζύγιο και ο χωρισμός μας εισάγουν σε μια δύσκολη περίοδο. Είναι επίσης μια εποχή που μπορεί να αποξενωθούμε από ανθρώπους που περνούσαμε χρόνο μαζί “ως ζευγάρι”.

Αν βρίσκετε δύσκολο να χειριστείτε τα αντιφατικά συναισθήματα που νιώθετε και θέλετε να είστε σε θέση να τα αξιοποιήσετε προς όφελος της προσωπικής σας ανάπτυξης θα μπορούσατε να συμμετέχετε σε μια ομάδα που θα παρέχει υποστήριξη για την επούλωση και την αλλαγή και θα σας βοηθήσει να βρείτε τις καινούριες ισορροπίες. Η ομάδα αυτή θα χρησιμεύσει ως ασφαλής τόπος για να μοιραστείτε την προσωπική σας ιστορία, και να γνωρίσετε πώς αντιμετωπίζουν άλλοι αντίστοιχες δυσκολίες.

Έναρξη Ομάδας Υποστήριξης Διαζευγμένων

Η ομάδα καλωσορίζει διαζευγμένους-χωρισμένους ή σε διάσταση ανθρώπους και των δύο φύλων και απευθύνεται σε άτομα και όχι σε ζευγάρια. Σκοπός της είναι να αποτελέσει μια υποστηρικτική κοινότητα που ξεκινάει το ίδιο ταξίδι θεραπείας και μεταμόρφωσης μετά την απώλεια μιας σχέσης.

Θα ξεκινήσει στα μέσα Απριλίου 2019. Θα ολοκληρωθεί σε δέκα (10) συνεδρίες, διάρκειας εννενήντα (90) λεπτών η καθεμία , σε συγκεκριμένη σταθερή ανά εβδομάδα ημέρα και ώρα.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής παρακαλώ επικοινωνήστε στο

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.