Έρωτας/Δέσμευση

Έρωτας/Δέσμευση

 

Δέσμευση/Έρωτας

Οι περισσότεροι μπαίνουμε σε μακροχρόνιες σχέσεις, σε δέσμευση έχοντας βιώσει την εμπειρία του έρωτα. Όταν υπάρχει συναισθηματική αμοιβαιότητα μεταξύ των ερωτευμένων, αρχίζουν οι συζητήσεις για δέσμευση, συγκατοίκηση, γάμο, συμβίωση. Όλοι συμφωνούν ότι ο ” Έρωτας ” είναι το απαραίτητο θεμέλιο για έναν “πετυχημένο” γάμο. Οι ερωτευμένοι στο αποκορύφωμα της σχέσης τους  βιώνουν ευφορία. Κυριαρχεί η συναισθηματική εμμονή για τον άλλο. Ο ερωτευμένος βιώνει την ψευδαίσθηση ότι ο αγαπημένος του είναι τέλειος. Συνήθως πιστεύουμε ότι αν είμαστε πραγματικά ερωτευμένοι, ο έρωτας θα διαρκέσει για πάντα.

Η αιωνιότητα της εμπειρίας του Έρωτα

Δυστυχώς, η αιωνιότητα της εμπειρίας του Έρωτα είναι μάλλον φαντασία και όχι πραγματικότητα.  Ο ερωτευμένος δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για την προσωπική ανάπτυξη του άλλου προσώπου. Νομίζω ότι εάν υπάρχει ένας σκοπός στο νου μας όταν ερωτευόμαστε, είναι να δώσουμε τέλος στη μοναξιά μας και ίσως να εξασφαλίσουμε το αποτέλεσμα μέσω του γάμου. Η εμπειρία του έρωτα δεν επικεντρώνεται στη συναισθηματική ωρίμανση και ανάπτυξή ούτε του ενός ούτε του άλλου προσώπου. Αντίθετα, μας δίνει την αίσθηση ότι το ταξίδι έχει τελειώσει, έχουμε φτάσει στον προορισμό μας και ότι δεν χρειαζόμαστε τίποτε περαιτέρω. Βρισκόμαστε στην κορυφή της ευτυχίας της ζωής και η μόνη μας επιθυμία είναι να μείνουμε εκεί. Σίγουρα ο αγαπημένος μας δεν χρειάζεται να εξελίσσεται γιατί είναι τέλειος. Και ελπίζουμε ότι θα παραμείνει τέλειος.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.